Christiaan Roest

Ongeveer 17 jaar geleden begon ik mijn carrière als ‘broekie’ bij een Super de Boer supermarkt in Varsseveld. Ik werkte daar op de AGF-afdeling en draaide ieder appeltje met het stickertje naar boven. Daarnaast kletste ik in de avonduurtjes wat af met vaste klanten. Helaas werd deze supermarkt na een jaartje gesloten. Een aantal van mijn teamgenoten werkte bij het Chinees Indisch restaurant in het dorp, want daar was werk in overvloed. Daar ben ik toen, na het behalen van twee toelatingstoetsen (drank- en warenkennis en Chinese casino spelen), gestart als croupier. We speelden met nep geld en met grote groepen en partijen. Later groeide ik door naar de bediening en werd daar ook snel supervisor. Dit alles vond ik leuker dan school en voetbal en daarom was ik hier veel te vinden.

Na het behalen van mijn Havodiploma en een reis naar Australië ben ik begonnen aan een studie International Hotel- en Hospitality Management. Een fast-track bachelor van twee en een half jaar. Ik heb deze gehaald en heb in mijn eindstage een boutique hotel opgezet in een klein dorp. Hierna wilde ik naar de stad en toen ben ik uit de horeca gegaan. Uit de horeca gaan beviel me niet en na een korte periode van bezinning ben ik voor mijzelf begonnen en heb Bhalu in Nijmegen geopend.

Bhalu, een all-day café-restaurant met yogastudio, bestaat nu 5 jaar en het is een gezond en zelfstandig bedrijf. We hebben wat corona-struggles overleefd en in deze periode heb ik het vak recruitment bijgeleerd. Eerst in het klein, later een zelfstandige interim opdracht en nu als werving- en selectieconsultant bij Foodmanagers. Met mijn achtergrond in de hospitality wereld en ervaring als ondernemer probeer ik jou als kandidaat of opdrachtgever te helpen bij de perfecte duurzame match.